εργοστάσιο δεη
Το όνομά του το οφείλει στον τότε βασιλιά Παύλο, αφού το σημερινό πάρκο ήταν πρώην βασιλικό κτήμα που ανήκε στο κτήμα Τατοϊου, ενώ το σχεδιασμό και την κατασκευή του σε ομάδα αρχιτεκτόνων με εποπτεύοντα τον Δημήτρη Πικιώνη και τον συνεργάτη του Θανάση Κουτσογιάννη.
χελμης βλαστος
Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», Γιάννης Πολύζος «έγινε μια συνάντηση με εκπροσώπους της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών και συναποφασίσαμε να ετοιμαστεί ένας φάκελος για να χαρακτηριστεί το εκκλησάκι ως διατηρητέο κτίριο, αλλά παράλληλα και ως έργο τέχνης, καθώς στο εσωτερικό του υπήρχαν καταπληκτικές εικόνες με υπογραφή Φώτη Κόντογλου».
Την παρούσα στιγμή, αυτές οι αγιογραφίες, φυλάσσονται στα γραφεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) μιας και το Ίδρυμα ήταν ο τελευταίος διαχειριστής του χώρου.
Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Πολύζος, «οι αγιογραφίες αυτές θα πρέπει να αξιολογηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Αν κάποιες κριθούν πολύ σημαντικά έργα τέχνης τότε το υπουργείο έχει το δικαίωμα αυτές οι αγιογραφίες να μεταφερθούν στο Βυζαντινό Μουσείο και στο εκκλησάκι να τοποθετηθούν πιστά αντίγραφα. Βέβαια, από Σεπτέμβρη θα καταμετρηθούν και θα κριθεί κι η τύχη τους».
τσιγαρο και διακοπη
κρατησεις εισιτηριων κτελ λιοσιων
shinsou hitoshi zerochan
ηλιακοί θερμοσίφωνες κοζάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου