Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε βάρος της κοινωνίας καθώς εδραιώθηκαν οι φόροι, οι περικοπές και η διάλυση των δομών του κοινωνικού κράτους αλλά και οι υπερτιμολογήσεις και το πάρτι της «μίζας».
προσφυγες λιμανι πειραια
αμα δειτε το φεγγαρι lyrics
εργατες στην κυπρο
παντελιδης κ ναρκωτικα
«Η έναρξη της μνημονιακής περιόδου το 2010, συνοδεύτηκε από αυτό που θα λέγαμε, την εμπέδωσή της. Την περίοδο 2012-2014, η κατάσταση εξαίρεσης, έγινε προσπάθεια να αποτελέσει κανόνας και υπόδειγμα. Από τις ίδιες πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια. Νέοι φόροι, νέες περικοπές, διάλυση των δομών του κοινωνικού κράτους, 25 δισ. επιπλέον λιτότητα. Στο τέλος του 2014, μέσα σε πέντε χρόνια δηλαδή, τα μέτρα λιτότητας έφτασαν τα 65 δισ., προστέθηκαν 1 εκατομμύριο νέοι άνεργοι και η χώρα απώλεσε αθροιστικά το 25% του ΑΕΠ της. Ήταν τότε που κάποιοι την ίδια στιγμή που κουνούσαν το δάχτυλο στους «τεμπέληδες Έλληνες», διατρανώνοντας ότι «μαζί τα φάγαμε», συνέχιζαν ανενόχλητοι το πάρτι της μίζας και της υπερτιμολόγησης» αναφέρει ο πρωθυπουργός γράφοντας στην ιστοσελίδα enikos, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών από τη «γέννησή» της.
«Όμως», όπως προσθέτει, «δεν ήταν μόνο η οικονομία. Ήταν και το αβγό του φιδιού που έσπασε το κέλυφος και ξεχύθηκε στις γειτονιές, με το δολοφονικό του μίσος, ενώ από το 2012 απέκτησε, μάλιστα, και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση».
Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει στο άρθρο του ότι τα παραπάνω ήταν η μια πλευρά του νομίσματος ενώ η άλλη «ήταν οι μεγάλοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες, στους οποίους ο ελληνικός λαός πρωταγωνίστησε και συντάραξε συθέμελα ένα πολιτικό κατεστημένο που για χρόνια θεωρούσε τον εαυτό του άτρωτο. Πρώτα στις διπλές εκλογές του 2012, έπειτα στις ευρωεκλογές του 2014 και φυσικά στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015. Το αίτημα που καθόρισε τις πολιτικές εξελίξεις ήταν διττό. Από τη μία η ανάγκη υπέρβασης της κρίσης, των μνημονίων και των συνεπειών τους και από την άλλη η ανάγκη να μπει ένα τέλος στην παράλογη και προκλητική εξουσία ενός συστήματος διαπλοκής το οποίο δημιούργησαν και διόγκωσαν οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ της χώρας».
Ο πρωθυπουργός τονίζει πως «τη δικαίωση αυτού του διττού αιτήματος, υπηρέτησε και υπηρετεί από την πρώτη μέρα η κυβέρνηση μας. Μέσα από ένα σκληρό αγώνα με πολλά μέτωπα, με δυσκολίες, με συμβιβασμούς αλλά πάντα με τα μάτια στραμμένα στο στόχο. Το στόχο να αφήσει πίσω της η Ελλάδα το μαρτύριο της επιθετικής λιτότητας, της ασφυκτικής επιτροπείας και της οικονομικής της καθήλωσης. Και να γίνει η Ελλάδα της νέας εποχής, ένα σύγχρονο, ευνομούμενο, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες των ανθρώπων της που για χρόνια βρέθηκαν στο περιθώριο.
Αυτό το στόχο υλοποιούμε καθημερινά. Και σήμερα βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο πλέον καθοριστικό σημείο καμπής, τον Αύγουστο του 2018: Τη μέρα που η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια και θα μπορεί πλέον να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και να αξιοποιήσει τις πραγματικές της δυνατότητες».
απλες τουρτες παρλιαρος
10η εντολη τα 10 καλυτερα επεισοδια
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου