Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το πρώτο σκέλος προβλέπει την αφαίρεση της άδειας οδήγησης άμεσα στον τόπο του συμβάντος για πέντε χρόνια από τον δράστη θανατηφόρου τροχαίου και επιπλέον για άλλα πέντε χρόνια που μπορεί να του τα αφαιρέσει το δικαστήριο.
πραγα εκδρομη απο θεσσαλονικη
τυροκροκετες με πιπερια
Όσον αφορά την περίπτωση εγκατάλειψης θυμάτων, η πρόταση του υπ. Δικαιοσύνης είναι ο διπλασιασμός της ποινής που ισχύει σήμερα, δηλαδή από έξι μήνες που είναι η προβλεπόμενη σήμερα ποινή φυλάκισης, να γίνει ένα έτος τουλάχιστον και η αφαίρεση της άδειας οδήγησης από τρεις έως έξι μήνες που ισχύει σήμερα, σε έξι έως δώδεκα μήνες αντίστοιχα.
Για "απαράδεκτη διάταξη" όσον αφορά την περίπτωση της εγκατάλειψης κάνει λόγο στο CNN Greece o κ. Γιώργος Κουβίδης, πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου για τα τροχαία ατυχήματα, ενώ σχετικά με την πρώτη περίπτωση επισημαίνει, ότι η αφαίρεση άδειας μπορεί πολύ απλά να περιοριστεί ή ακόμα και να ακυρωθεί.
Πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου υπό την επήρεια αλκοόλ
Σε σχέση με το αλκοόλ, όπως επισημαίνει ο κ. Κουβίδης, «υπάρχει ένα πολύ σημαντικό θέμα. Δίνει το δικαίωμα προσφυγής στον εισαγγελέα και με μία απόφαση του εισαγγελέα μπορεί να ακυρωθεί η απόφαση αυτή της αφαίρεσης άδειας οδήγησης ή να περιοριστεί».
«Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι θεωρητικά υπάρχει πιθανότητα ένας δράστης θανατηφόρου τροχαίου υπό την επήρεια αλκοόλ να χάσει για δέκα χρόνια το δίπλωμά του, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να μην το χάσει ούτε για μία ημέρα. Αν ο εισαγγελέας δεχτεί κάποιες αιτιάσεις του δράστη και αν το δικαστήριο κρίνει ότι δεν χρειάζεται να του αφαιρέσει το δίπλωμα. Αυτό δεν υπάγεται σε καμία λογική», υπογραμμίζει ο κ. Κουβίδης.
Ο ίδιος φέρνει ως παράδειγμα τον Ρούνει, τον αρχηγό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας, από τον οποίο αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για δύο χρόνια επειδή οδηγούσε μεθυσμένος, χωρίς να σκοτώσει κανέναν ή να προκαλέσει κάποια σύγκρουση.
«Αυτό ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», τονίζει ο κ. Κουβίδης και τονίζει ότι η εμπειρία στη χώρα μας από τη στάση που κρατούν οι εισαγγελικές αρχές σε σχέση με το θέμα του αλκοόλ είναι «πάρα πολύ άσχημη», «γιατί και σήμερα υπάρχουν άρθρα, τα οποία δεν εφαρμόζονται».
πωσ βαθμολογω μια εκθεση
αγαπη μου τουρκικα
βλητα θερμιδες
εντονη φαγουρα στην μυτη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου